Loading...

info@amlili.cz   +420 725 472 472

0
Loading
Košík je prázdný

BIOARGAN Gastronomický arganový olej BIO 250ml BIO

100% olej z jemně opražených ořechů argánie trnité (Argania Spinosa Kernel Oil)

Arganový olej je i pro vnitřní krásu, krásu ze zdravého těla

Lahodná a zároveň zdraví velice prospěná potravina

Dopřejte si luxus v kuchyni

Další informace >

skladem 5+ kusů

585 Kč
585

Arganový olej je i pro vnitřní krásu, krásu ze zdravého těla

Lahodná a zároveň zdraví velice prospěná potravina

Dopřejte si luxus v kuchyni

Arganový olej zdaleka není jen kosmetická záležitost. Dokáže skvěle obohatit i váš jídelníček: po chuťové i výživové stránce. Tento olej bohatě žluté barvy je gurmány považován za nejušlechtilejší ze stolních olejů. Přední šéfkuchaři si jej cení pro jeho jemnou chuť s nádechem lískových oříšků a nezaměnitelnou krémovitost.

Chuťově se olej trochu podobá olivovému oleji, ale má ještě výraznější chuť, proto se výborně hodí k použití za studena do salátů, dresinků, polévek, kuskusu, tajine apod.

Od kosmetického arganového oleje se liší tím, že se lisuje z pražených arganových ořechů. Jemným opražením se rozvine nasládlá chuť a vůně oříšků. 

Slast pro celý organizmus, nejen chuťové buňky

Dietáři pozor – tudy cesta vede! Víte že, obsahuje 10krát více vitamínu E než olivový olej? Při jeho nedostatku může dojít k problémům se vstřebáváním tuků!

Možná už jste také slyšeli o „dobrých“ a „špatných“ tucích. Nasycené mastné kyseliny obsažené v živočišných tucích mají tendenci ukládat se – v cévách, kde mohou způsobovat jejich ucpání a zvýšený tlak, i jinde v těle… kde se nám to nelíbí. Ty dobré pak napomáhají k vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích A, D, E, K (taková mrkev by se měla vždy konzumovat s olejem, který pomáhá vstřebání vitamínu A), působí proti kardiovaskulárním onemocněním a pomáhají odbourávat škodlivý cholesterol.

Blahodárnými účinky arganového oleje se zabýval i profesor Derrouiche, jehož studie prokázaly, že frakce tuků představuje více než 99% složení přírodního arganového oleje, zvláště bohatého na polysaturované mastné kyseliny. Za pozornost stojí zejména vysoký podíl kyseliny olejové (45 %) a kyseliny linolové (35 %), který je zde nejvyšší ze všech rostlinných olejů. Tyto dvě kyseliny mají pozitivní vliv právě na odbourávání zdraví škodlivého cholesterolu.

Krom toho, že tedy olej použijete jako lahodné ochucovadlo, doporučuje se i konzumovat každý den 2 polévkové lžíce arganového oleje, pro zdraví!

Budete ho milovat, protože:

  • 100% bio arganový olej
  • extra panenský a lisovaný za studena
  • vysoký obsah vitamínu E
  • 80 % nenasycených mastných kyselin, zejména omega 6 a 9
  • obsažené fytosteroly a skvalen snižují cholesterol v krvi
  • díky flavonoidům usnadňuje trávení a působí protizánětlivě
  • stimuluje funkci jater a podporuje činnost mozkových buněk
  • využívá se především ve studené kuchyni
  • bez konzervačních látek a chemických přídavků